Moodsquare projectinrichting

Werkwijze interieurontwerp

Bij Moodsquare benaderen we elk project met hetzelfde vakmanschap en enthousiasme. Samen met u ontwikkelen we voor uw interieurontwerp een plan op maat, volledig afgestemd op uw specifieke wensen. Een team van creatieve specialisten, interieurarchitecten, bouwkundig adviseurs en inrichtingsdeskundigen zorgt ervoor dat elk project succesvol wordt afgerond. Het resultaat: een ruimte die effect sorteert!

 • 1 Inventarisatie
 • 2 Voorlopig ontwerp
 • 3 Definitief ontwerp
 • 4 Realisatie ontwerp
 • Inventarisatie

  1. Inventarisatie

  In een kennismakingsgesprek inventariseren wij uw wensen en eisen. Uiteraard houden wij rekening met uw uitstraling, de huisstijl en missie en bespreken we de verschillende gewenste functies van de ruimtes. Van belang is ook het inzicht in de organisatiestructuur. Hoe is de routing in het werkproces, welke mensen werken er nauw samen en hoe liggen de onderlinge verhoudingen als het gaat om type functie? In het ontwerp moet dit allemaal worden meegenomen. Niet onbelangrijk is inzicht in de toekomstplannen. Wordt er al snel gedacht aan uitbreiding en groei, of juist aan het afstoten van functies. Moeten er wellicht flexwerkplekken worden gecreërd? Het resultaat van de inventarisatiefase is een programma van eisen. Dit moet  worden goedgekeurd want het dient als fundament voor het voorlopige interieurontwerp.

  Wilt u nú al kijken wat materiaal, kleur en ruimte met uw stemming doen? Doe dan snel onze Quickscan en maak in een paar stappen uw eigen moodboard.

  Naar top
 • Voorlopig interieurontwerp

  2. Voorlopig interieurontwerp

  Het voorlopig ontwerp is vertaald in een sfeerimpressie en gemaakt op basis van de inventarisatie. In het ontwerp zal altijd rekening worden gehouden met de juiste ergonomische omstandigheden. Wij maken voor de presentatie gebruik van indelingstekeningen, moodboards met beelden, kleurstalen en materialen. Echt een realistisch beeld wordt verkregen door middel van fotorealistische 3D-impressies, die aan het ontwerp toegevoegd worden. Door deze impressies kunt u zich tijdens dit proces een goed beeld vormen van het uiteindelijke resultaat en waant u zich al in de nieuwe ruimte voordat deze is gerealiseerd.

  Naar top
 • Definitief interieurontwerp

  3. Definitief interieurontwerp

  Dit is de definitieve uitwerking van het voorlopige ontwerp. Hierin maken wij de ideeën concreet en voeren we wijzigingen door. Naar aanleiding van de presentatie van het voorlopig interieurontwerp kan de indelingstekening definitief worden gemaakt, net als het kleuren- en materiaalvoorstel. Nu de indelingstekening definitief is kan ook het verlichtingsplan verder worden uitgewerkt, evenals de maatwerktekeningen voor de afdeling interieurbouw en het vloerenplan voor de vloerenlegger. Aan het einde van deze fase kan ook de definitieve begroting opgemaakt worden, zodat duidelijk wordt wat de kosten voor de realisatie zullen zijn.

  Naar top
 • Realisatie ontwerp

  4. Realisatie ontwerp

  Moodsquare kan de gehele realisatie voor u verzorgen. Dat betekent dat wij de organisatie en productie van al het maatwerk op ons nemen. Wij bestellen voor u het meubilair en aanverwante zaken, zoals de verlichting, plafonds en vloeren, en zijn uw contactpersoon voor alles omtrent de inrichting van het pand. Wij houden de regie over de uitvoerende partijen en dragen zorg voor de planning. Het ontwerp wordt werkelijkheid!

  Naar top