• Inrichting pilot woonwinkel
  • Inrichting pilot woonwinkel
  • Inrichting pilot woonwinkel

Inrichting pilot woonwinkel

Roobol Papendrecht

Projectinrichting

Voor Moodsquare lag hier de uitdaging om de hele collectie van Roobol, specialist in vloer en raamdecoratie, die normaal te zien is in een winkel met een oppervlakte van 500 tot 1000 m², te showen in een winkel die maar 175 m² groot is. En dat is gelukt, het is de mooiste winkel van Roobol geworden en absoluut een pilotstore voor de volgende winkels van deze bekende vloer- en raamspecialist met vele vestigingen in Nederland.

De meeste winkels van Roobol zijn gevestigd op perifere woonboulevards, die ingericht zijn op het parkeren voor de deur, zodat klanten hun soms grote spullen direct in kunnen laden. Roobol wil echter ook graag in de stadscentra zitten, maar het daar hebben van winkels tot 1.000 m² is huurtechnisch niet te doen.

Moodsquare kreeg de opdracht om de winkel met een oppervlakte van slechts 175 m² als volledige showroom in te richten, dus alles moet te zien zijn. Als je nu in de winkel in Papendrecht komt, zie je een prachtige, sfeervolle showroom met het assortiment van deze moderne specialist in vloer- en raambekleding. Alle displays van onder andere de gordijnen, vloerbedekking, laminaat en zonwering zijn ondergebracht in de winkel waardoor het een hele andere manier van presenteren is geworden. De extra vrije hoogte van 7 meter is volledig benut met beweegbare zonwering met daarachter een ingenieus LED-verlichtingsmechanisme. Dit geeft een prachtig inzicht geeft in de functie van de zonwering met licht en kleur. De winkel is nu veel meer ingericht op veel meer show en demonstratie dan het tastbaar aanwezig zijn van de uitgebreide productportfolio van Roobol. Consumenten hebben met een kleine winkel al snel het gevoel dat het assortiment wel te klein zal zijn en gaan daarom naar grote winkels of bouwmarkten. Roobol is er samen met Moodsquare wel in geslaagd om de bezoeker een echte ‘wow-effect’ te bieden en dat wordt door de bezoekers van deze pilotstore ook veelvuldig aangegeven. Roobol is heel blij met het resultaat van deze operatie, want het geeft hen de gelegenheid om professioneel aanwezig te zijn in stadscentra met veel minder vierkante meters.

 

Inrichting pilot woonwinkel
statement avatar
Deze pilotstore is een bewijs dat je met veel minder vierkante meters je hele collectie kan laten zien in een spannende setting. quote end
Terug naar overzicht
Volgende referentie